Language img

Omkring mig

Hvem jeg er
Navn
Per Wiemann
Fødselsdag
28 Oktober 1974
Adresse
Astridsvej 21, 2770 Kastrup
Telefon
+45 26 20 33 77
Kort resumé

Mit speciale ligger i software og proces udvikling og jeg trives specielt i zonen imellem udviklingen og forretningen. Jeg er uddannet datamatiker (2003) og har arbejdet professionelt med IT udvikling igennem 17 år.

Jeg har tidligt i karrieren bl.a. siddet som dedikerede udvikler (ca. 3 år) men i år 2008 skiftede jeg rolle og har derefter arbejdet som udekørende teknisk konsulent med softwareudvikling, test management og kvalitetssikring for kunder som DSB, Nordea, Region Sjælland, Danske Regioner, det rumænske grænsepoliti og Terma.

Hos Nordea (3 år 4 md.) på et stort IAM-projekt med mange systemer, processer og afhængigheder, arbejdede jeg som test og release manager i samarbejde med mange interessenter og med brug af strategier, teknikker og begreber fra ISTQB, GDPR, IAM, ITIL, Prince2 og SAFe.

Her fik jeg med succes implementeret test og Scrum-teams, master testplan, testplaner, forskellige testmetoder, test miljøer (på flere niveauer – udv, test og UAT) og release processer – På tværs af 3 hoved IAM-systemer, mindre programmer og et utal af integrationer. Hertil integrationer imod mainframes, HR-systemer og master identity databaser. Disse opgaver var i samarbejde med proces og projekt ejere, projektledere, produkt owners, Scrum teams, eksterne konsulenter, leverandører m.fl..

Derudover var jeg involveret på mange niveauer – I analysen, behovsafdækning, kravspecifikation og implementeringen af IAM-processer, systemer og integrationer samt ITSM-processer.

Hos Region Sjælland arbejdede jeg som teknisk konsulent med ansvaret for test og release management på indførelsen af programmet DIPO med digitale indkaldelser og postgange for Region Sjællands hospitaler, som afløsning til alle manuelle opgaver med indkaldelser og brevforsendelser.

Før disse projekter har jeg siddet med udarbejdelse af testplaner og test cases på projekter for kunder som danske regioner, det rumænske grænsepoliti og Terma.

Jeg har mange erfaringer med den praktiske og den teoretiske del af ITSM, test og test testmanagement. Jeg har lige færdiggjort ISTQB og ITIL Foundation og jeg er ved at færdiggøre certificeringen på ISTQB adv. og SAFe.

Personligt er jeg lavpraktisk, struktureret og grundig i mine arbejdsmetoder og altid meget opsat på at sikre at mit arbejde lever op til forventningerne, lever op til standarderne og er dokumenteret. Derudover er jeg meget positiv og glad for at arbejde med mennesker, og opnår derfor også altid et bredt fagligt netværk med mine kolleger og partnere trods komplicerede udfordringer og hårdt arbejdspres.

Værktøjer
slider img slider img slider img
Mine service
Release management

I forbindelse med stort IAM projekt hos Nordea har jeg haft rollen som release manager med udviklingen og håndteringen af processerne på release strategi, change proces, dokumentering og rapportering

Opgave og ressourcestyring (Beredskaber – Brand, Ambulance og Politi)

I forbindelse med SINE (stort offentligt projekt), politiet i Rumænien og regionerne her i Danmark har jeg været med til at levere kontrolrumssoftware til håndtering af f.eks. 112 alarmer
Der har været opgaver med konfigurering, implementering, integration med div. 3. parts software, testforløb samt dokumentering, test cases undervisningsmateriale og support

Infrastruktur projekt manager

Hos DSB har jeg haft ansvaret for indhentning og optimering af system dokumentation
På IAM projekt hos Nordea havde jeg ansvaret for implementering af flere miljøer til udvikling, test og produktion
For kunden Danske regioner har jeg stået for implementeringen af serverpark lokaliseret på 3 lokationer i Aalborg

IAM (Identity Access Management)

På IAM projekt hos Nordea har jeg arbejdet i en periode på 3 år og 4 md. med IAM, Identity IQ, Identity Life Cycle Management, SoD (Segregation Of Duties), adgangskontrol, Request and Approval m.m.

ERP (Enterprise Resource Planning)

Arbejdet som Systemkonsulent på C5 og XAL
Servicere, udvikler og har haft ansvaret for fast
kunde portefølje
Udviklet lagerstyring til Axapta på datamatiker uddannelsen
Ansvar og overblik for internt udviklet lagersystem
baseret på online terminaler til C5 og XAL

CRM (Customer Relation Management)

Arbejdet som Systemkonsulent på C5 og XAL
Servicere, udvikler og har haft ansvaret for fast
kunde portefølje
Udviklet lagerstyring til Axapta på datamatiker uddannelsen
Ansvar og overblik for internt udviklet lagersystem
baseret på online terminaler til C5 og XAL

Arkitekt (Hands-on)

Hos DSB har jeg bidraget med analyse og inputs til fremtidig CMDB, APM data, drift orienteret applikations dokumentation m.m.
Hos Nordea, da IAM området for hele Nordea blev kraftigt udvidet, med udvikling af ny master identity database, nye egenudviklede IAM systemer, opgradering af eksisterende IAM systemer, nye udv., test, UAT og prod miljøer samt integration imod mange Nordea systemer, havde jeg en central arkitekt rolle (hands-on) i samarbejde med udviklere, testteams, projektledere, Enterprise arkitekter m.fl..
Hos kunden Danske regioner havde jeg arkitekt rollen med ansvar for design og implementering af kommunikationsteknologien, serverfarme og integrationer

Change manager

På IAM-projekt hos Nordea sad jeg i en periode med opgaven at optimerer processerne og tidsrammen på releases.
Det inkluderede en periode på 2md. hvor jeg sad som change manger.
Nordea benytter Remedy til styring af changes og har mange processer inklusiv segregation of duties (SoD) og omfattende aproval flows.
Det lykkes mig at bringe release cyklussen inklusiv Nordeas change proces ned fra 6 uger til 2 uger.
Det betød at vi kunne køre med 14 dages sprint på udviklingen.

Undervisning

Igennem min karriere har jeg undervist brugere på alle niveauer.
Senest på Digital Post projektet og på Regionsprojektet med udarbejdning af undervisningsmateriale til train the trainer, superbruger og slutbruger

Test management

I forbindelse med stort IAM projekt hos Nordea har jeg haft rollen som test manager med udviklingen og håndteringen af processerne på test strategi, test flows, test data, incident handling og rapportering
Hos Region Sjælland havde jeg ansvaret for testplaner, test og UAT i samarbejde med interne resurser og eksterne leverandører
Ansvar for testplaner og udførelse på udrulningen af Regionernes serverfarm i Aalborg til kontrolrumsprojektet

img